Майбутні офіцери Національної гвардії України склали присягу

clock
11.09.2021 16:06

125 майбутніх офіцерів Національної гвардії присягнули захищати Україну та її народ. Цього року своє навчання в Академії Нацгвардії розпочали 334 курсанти. З числа яких 209 вже є військовослужбовцями Нацгвардії і мають досвід проходження служби у військах.

Цього року вперше, на початку урочистостей, особовий склад під музичний супровід хору Великого академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю виконав Державний гімн України. А потім творчий колектив ансамблю презентував привітальну вокально-хореографічну композицію.

Зі словами привітання до всіх присутніх звернувся начальник Академії генерал-лейтенант Сергій Соколовський.

«Вітаю курсантів набору 2021 року із складанням військової присяги на вірність українському народові, а особовий склад Академії із гідним поповненням, – зазначив генерал-лейтенант Сергій Соколовський. – Кожен із вас міг обрати будь-яку професію, але ви зробили крок вперед і обрали саме Національну гвардію України. Обрали в нелегкий для країни час. В Академії є все необхідне для того, щоб ви здобули справжні навички і вміння професійного офіцера і згодом поповнили гвардійські підрозділи. Гідно несіть свою службу та завжди пам’ятайте слова присяги, яку ви склали в присутності своїх батьків, товаришів, офіцерів. Хай щастить!».

Привітав особовий склад Академії директор Департаменту оборонної, мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Харківської обласної державної адміністрації Олексій Максимов.

«Шановні курсанти! Ось і стала сьогодні наша країна сильнішою, бо до лав її воєнізованих формувань влилися молоді патріоти, які зробили свідомий вибір. Від сьогодні ви маєте високу честь проходити службу в Національній гвардії України, – наголосив Олексій Максимов. – Пам’ятайте, що ваша служба повинна завжди бути уособленням сили, честі, мужності та патріотизму».    

Розпочинає навчання в Академії курсант, представник військової династії Єгор Барташевич, батько та дідусь якого, присвятили себе військовій службі.

«Зараз хвилюються всі, але особливо курсанти першого року навчання, які встали на нелегкий шлях майбутнього офіцера. Хотів би побажати, щоб ви не втрачали бажання та наснагу, розвивали себе не тільки як військових, а як гідну людину, вдячних синів та дочок, – звернувся до присутніх курсант. – Сьогодні тут, на плацу, присутній мій дідусь, Олексій Олександрович Барташевич ­– ветеран, який присвятив військовій службі усе своє життя та є зразком для мене та для своїх випускників-офіцерів. Також мій батько, Барташевич Олександр Олексійович – герой, який кожен день захищає нашу державу на сході України і робить усе, щоб над нашими головами світилося сонце, а не йшов дощ з ворожих куль. Я дуже вдячний їм за те, що вони власним прикладом надихнули мене обрати професію офіцера НГУ. Від імені курсантів, які склали військову присягу запевняю, що ми вас не підведемо».

Після виступу ветерана Національної академії полковника у відставці Олексія Барташевича, присутні вшанували пам’ять військовослужбовців, які загинули, захищаючи мир, спокій, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави хвилиною мовчання та покладанням квітів до Стели Героїв.

Пастирське благословення та освячення провів єпископ Харківський і Богодухівський владика Митрофан.

А завершила урочистості, піснею «Захисник України», заслужена артистка естрадного мистецтва України Ольга Полежака.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікації НА НГУ

Схожі матеріали