Латвія передала гуманітарний вантаж для прифронтових міст Луганщини

clock
27.08.2021 10:42

26 серпня у Станиці Луганській пройшла передача гуманітарної допомоги вагою у 8 тонн. Вона була сформованою за ініціативою Збройних сил Латвійської Республіки та зібраною силами спонсорів і волонтерських організацій європейських країн для мешканців прифронтових населених пунктів Луганщини. Доставку вантажу вже традиційно забезпечує Національна гвардія України. 

У стінах Луганської обласної держадміністрації пройшла робоча зустріч, іноземної делегації з головою Луганської облдержадміністрації, заступницею Міністра оборони України Ганною Маляр, керівнивком військово-цивільної адміністрації, представниками Об’єднаних сил та Нацгвардії України.

Учасники обговорили порядок передачі гуманітарної допомоги та подальші напрями співпраці у рамках програми цивільно-військового співробітництва та взаємодії між службами військового духовенства України та Латвії. Також, у межах заходу пройшов брифінг для представників ЗМІ. Допомогу у розвантаженні гуманітарної допомоги надали військовослужбовці Збройних Сил України.

«Уже шостий рік поспіль Національна гвардія доставляє вантаж на своєму транспорті. Цей груз їде у Станицю Луганську. Основна частина допомоги призначена для найбільш незахищених прошарків населення. Ми завжди раді співпрацювати з нашими латвійськими колегами та українськими волонтерами», – пояснив начальник відділу інформаційної підтримки НГУ полковник Віктор Голумбівський.

Керівництво Національної гвардії України відзначило пам’ятним подарунком за багаторічну співпрацю та допомогу у спрямуванні гуманітарної допомоги до мирного населення голову громадського об’єднання  «Лідерство жінок на сході України» Наталю Журбенко. Волонтерка вже шість років координує розподілення та доставку гуманітарної допомоги до дітей та родин Луганщини, які цього потребують та активно займається громадською діяльністю на підтримку України.

«Більша частина сьогоднішнього вантажу – це одяг для дітей, молоді, дорослих, медичне обладнання для лікарні та побутові речі. Це небагато, але це знак довіри і того, що ми не забуваємо, що відбувається в Україні. І ми продовжуємо вірити у вашу перемогу – не лише молитвою, а й ділом», – розповів головний капелан Національних Збройних сил Латвійської Республіки Елмарс Плявінш, який організовує і координує збір, впорядкування і доставку гуманітарної допомоги.

«Національна гвардія першою пішла з нами на співпрацю, завжди допомагає з доставкою, охороною й іншими логістичними моментами. Ми співпрацюємо за різними напрямами і дуже дружні з капеланською службою НГУ. За всі роки кампанії гуманітарної допомоги ми перевезли вже близько 500 тонн», – додав  пан Елмарс.

Наступна гуманітарна допомога від Латвійської Республіки на територію Луганщини та Донеччини планується восени.

Пресслужба угруповання Національної гвардії України Об’єднаних сил

 

Схожі матеріали