Контраст
Шрифт

Курсанти та студенти системи МВС долучилися до конференції, присвяченій Дню НАТО

clock
16.04.2021 09:51

15 квітня у закладах вищої освіти системи МВС відбувся інформаційний захід «День НАТО», організований Міністерством внутрішніх справ України спільно з Центром інформації і документації НАТО в Україні.

Серед спікерів у зазначеному заході виступали представники Штаб-квартири НАТО, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Представництва НАТО в Україні та Міністерства внутрішніх справ України. Загалом участь у вказаному онлайн заході взяло близько 600-та курсантів та слухачів від Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Державної служби з надзвичайних ситуацій та вищих навчальних закладів системи МВС, що здійснюють підготовку поліцейських.

Зазначений захід спрямовано на інформування курсантів третіх-п'ятих років навчання щодо реалізації державної політики євроатлантичної інтеграції, підвищення обізнаності щодо діяльності та розвитку Північноатлантичного Альянсу та розуміння напрямків співробітництва Україна — НАТО у безпековій сфері.

"День НАТО" відкрили заступник Міністра внутрішніх справ України Тетяна Ковальчук та Директор Центру інформації та документації НАТО Вінета Кляйне. Також до курсантів звернулась з привітанням помічник заступника Генерального Секретаря НАТО з публічної дипломатії Кармен Ромеро, що підкреслює важливість заходу та є дуже знаковим у рамках розвитку співпраці системи МВС зі Стороною НАТО.

«Сьогодні політика євроатлантичної інтеграції – політика волевиявлення українського народу. Дійсно, інтеграція до НАТО – справа не одного дня. Проте ми маємо спільну парадигму прагнень і очікувань один від одного, а також послідовний і стійкий курс на співпрацю з НАТО, що є для нас пріоритетом. Це двосторонній рух, який ми проходимо разом», – підкреслила Тетяна Ковальчук. 

У рамках онлайн-конференції також розглядалися питання ключових принципів та пріоритетів діяльності НАТО, стратегія НАТО-2030, поточний стан та перспективи євроатлантичної інтеграції у безпековій сфері, практична підтримка України на прикладі Програми Професійного розвитку НАТО та Розбудови Доброчесності.

Активними учасниками події стали курсанти факультетів, що здійснюють підготовку фахівців для підрозділів Національної поліції, здобувачі освітнього ступеня «магістр» факультету №1 ЛьвДУВС, курсанти ДДУВС, НУЦЗУ. 


Майбутні офіцери-прикордонники також з цікавістю сприйняли інформацію, після заходу обговорювали принципи роботи Євроатлантичного альянсу та ставили питання викладачам про перспективи розвитку організації, а також ролі України у цьому поступі.

Схожі матеріали
Діяльність