Контраст
Шрифт

Кордон під контролем сучасних дронів

clock
06.06.2021 12:03

Перевагами безпілотних літальних апаратів мультироторного типу є висока мобільність та маневреність. Лише декілька хвилин вистачає для підготовки їх до польоту, а за допомогою можливості зависання в повітрі, вони мають стабільну та якісну відеопередачу, яка надає змогу детально розпізнати цілі й об’єкти.

На базі Центру підготовки з застосування та експлуатації безпілотних авіаційних систем Головного центру підготовки особового складу завершилися навчання персоналу Львівського, Луцького, Мукачівського прикордонних загонів та 10-го мобільного прикордонного загону.

Прикордонники складали кваліфікаційні заліки з керування квадрокоптерами Matrice 200V2 та DJI Mavic 2 Enterprise Dual.

У ході підготовки оператори вивчали нормативно-правові акти та адміністративно-розпорядчі документи, розглядали питання з організації та виконання польотів, інженерно-авіаційного забезпечення, структури та порядку використання повітряного простору України тощо.

Також під час навчально-тренувальних польотів прикордонники здійснювали повітряний моніторинг навчальної ділянки державного кордону щодо виявлення ознак протиправної діяльності, обстежували визначені райони на предмет пошуку порушників та здійснювали їх супроводження.

Пресслужба ДПСУ

Схожі матеріали
Діяльність