«Кордон-2021» – на кордоні з Білоруссю триває спільна прикордонна операція

clock
21.09.2021 14:51

З метою посилення заходів щодо запобігання та припинення протиправної діяльності, дотримання фізичними та юридичними особами національного законодавства, а також забезпечення оперативності реагування на зміни обстановки, на українсько-білоруському кордоні триває проведення спільної прикордонної операції «Кордон-2021».  Розпочалась операція на початку вересня і триватиме до кінця жовтня цього року.

Заходи спільної операції «Кордон-2021» прикордонники 9 загону імені Січових Стрільців проводять у взаємодії з іншими органами охорони кордону, підрозділами Національної поліції, Національної гвардії, Державної міграційної служби та органами місцевого самоврядування.

Операція передбачає дві фази, в ході яких проводяться комплексні міжвідомчі заходи із протидії загрозам у сфері нелегальної міграції та прикордонної безпеки. Також посилено контроль за дотриманням громадянами прикордонного режиму та режиму державного кордону, як на сухопутній, так і на річковій ділянках кордону.
З метою виконання визначених завдань прикордонники активно застосовуватимуть відомчі безпілотні та пілотовані літальні апарати в межах контрольованих прикордонних районів.

Державна прикордонна служба України ефективно захищає український кордон, а проведення визначених заходів забезпечує значне зниження рівня протиправної діяльності на державному кордоні

Схожі матеріали