Командування Національної гвардії України та командувач Генерального Інспекторату Карабінерів Молдови обговорили можливі напрямки співробітництва

clock
17.06.2021 13:01

У Головному управлінні Національної гвардії України відбулась робоча зустріч командування Національної гвардії України з делегацією Інспекторату Карабінерів Міністерства Внутрішніх справ Республіки Молдова, яку очолював особисто Генеральний Командувач полковник Штефан Павлов.

Іноземна делегація прибула до України з метою відвідання XXVI Міжнародної виставки «Зброя та безпека», яка проходить наразі з 14 по 18 червня на базі Міжнародного виставкового центру, та, користуючись нагодою, здійснила візит ввічливості до Національної гвардії.

На початку заходу генерал-полковник Микола Балан та молдавська делегація вшанували пам’ять Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького покладанням квітів та хвилиною мовчання, а згодом, після офіційної зустрічі, відвідали Центральний музей Головного управління, де ознайомились з визначними подіями з історії НГУ.

Іноземних колег було ознайомлено з основними завданнями та функціями Національної гвардії України, а також її роллю та місцем в системі безпеки та оборони нашої держави.

Також, представників делегації було ознайомлено з курсами підготовки підрозділів НГУ, до навчання на яких у перспективі можливо залучати військовослужбовців аналогічних формувань країн-партнерів. Полковник Олександр Крячко – начальник Міжнародного міжвідомчого багатопрофільного центру підготовки підрозділів НГУ, у свою чергу розповів про історію, напрямки діяльності та перспективи  розвитку центру, який він очолює.

Представники Інспекторату Карабінерів Республіки Молдова висловили зацікавлення в досвіді Національної гвардії України щодо вступу до Міжнародної асоціації FIEP. Зі свого боку, командувач НГУ, генерал-полковник Микола Балан проінформував про етапи отримання Нацгвардією статусу повноправного члена Міжнародної асоціації сил жандармерії та поліції у статусі військової установи FIEP.

«З самого початку створення нової Національної гвардії України, ураховуючи відновлення стратегічного курсу держави на європейську та євроатлантичну інтеграцію, однією з основних цілей НГУ стало досягнення взаємосумісності з аналогічними структурами країн-членів ЄС та НАТО, а також приєднання НГУ до Міжнародної асоціації FIEP. З огляду на це, у 2015 році прийнято рішення про ініціювання вступного процесу до Асоціації», – розповів генерал-полковник Микола Балан.

Довідково: Війська карабінерів Республіки Молдова пройшли перші три етапи вступу до Асоціації. Наступним етапом буде здійснення візиту Оціночної місії Асоціації, до складу якої пропонується включити представника Національної гвардії України, до Військ карабінерів Республіки Молдова для більш детального ознайомлення з діяльністю структури-кандидата. Наразі проводиться обговорення можливих дат та кандидатур представників структур-членів FIEP для участі в роботі Оціночної місії Асоціації у Республіці Молдова.

Під час обговорення питань співробітництва сторони досягли порозуміння щодо необхідності започаткувати співробітництво в рамках Меморандуму про взаєморозуміння між Генеральним Інспекторатом Карабінерів Міністерства внутрішніх справ Республіки Молдова та Національною гвардією України, який наразі перебуває в процесі погодження.

Довідково: відповідно до проєкту меморандуму, сторони будуть співпрацювати за наступними напрямками:

–           забезпечення, підтримка та відновлення громадського порядку;

–           відновлення громадського порядку у випадках масових заворушень;

–           запобігання та боротьба зі злочинами (правопорушеннями) у сфері громадського порядку;

–           забезпечення охорони дипломатичних представництв, консульських установ та інших представництв іноземних держав;

–           обмін методичними напрацюваннями та програмами підготовки для інструкторів/груп інструкторів за напрямками кінології під час патрулювання та спеціальних дій, виявлення вибухових засобів, тіл людей тощо;

–           діяльність у таких сферах, як інженерна, висотна, снайперська, парашутна, медична підготовка, а також тактика дій підрозділів спеціального призначення;

–           заходи підготовки до міжнародних операцій та місій;

–           розвиток психологічної витривалості та командної роботи в кризових ситуаціях;

–           керівництво під час кризових ситуацій та аналіз ризиків;

–           управління персоналом.

Сторони висловили зацікавлення у розширенні подальшої співпраці.

 Пресслужба НГУ

 

Схожі матеріали