Командувач НГУ та командувач Сил оброни Грузії обговорили можливі напрямки співробітництва

clock
02.09.2021 16:35

Сьогодні в рамках дводенного візиту делегації НГУ до Національної гвардії Сил оборони Грузії, в генеральному штабі Сил оборони Грузії відбулась робоча зустріч командувача Національної гвардії України генерал-полковника Миколи Балана з командувачем Сил оборони Грузії генерал-майором Георгієм Матіашвілі.

Командувач НГУ подякував Грузинській Стороні за надану можливість проходити психологічну реабілітацію військовослужбовцям НГУ, які отримали поранення в зоні проведення АТО/ООС. Також грузинських колег було ознайомлено зі структурою, основними завданнями та функціями Національної гвардії України, її роллю та місцем у секторі безпеки та оборони країни.

Сторони обговорили питання обміну досвідом у сфері планування заходів підготовки, оцінки готовності підрозділів до виконання завдань за призначенням, підготовки сержантського складу, інструкторів та резервістів, організації діяльності навчальних закладів та центрів підготовки.
 
Українською стороною висловлено зацікавленість щодо підготовки військовослужбовців НГУ в навчальних закладах та центрах Сил оборони Грузії, зокрема в Спільному центрі підготовки та оцінювання (JTEC, NATO-Georgian Joint Training and Evaluation Centre) та Сачхерській школі гірської підготовки, яка була визначена тренувальним та навчальним центром в рамках Програми НАТО «Партнерство заради миру»(PfP).

Під час обговорення питань співробітництва сторони досягли порозуміння щодо необхідності підписання Меморандуму про взаєморозуміння між Національною гвардією Сил оборони Грузії та Національною гвардією України.

 

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали