Контраст
Шрифт

Командувач Національної гвардії України відвідав частини Івано-Франківського гарнізону

clock
26.09.2021 10:13

Командувач Національної гвардії України генерал-полковник Микола Балан  відвідав військову частину 1241 Національної гвардії України, підрозділи якої розташовані в Івано-Франківській та Чернівецькій областях. Саме у цій частині базується гірсько-патрульна рота НГУ – унікальний підрозділ на теренах України сформований наприкінці 2016 року.
 
Діяльність гірсько-патрульної роти опирається на досвід колег із Жандармерії Румунії. Військовослужбовці патрулюють вулиці міста та прилеглі населені пункти в межах гірської місцевості в складі автомобільних та піших патрулів, а також здійснюють пошукові та рятувальні операції спільно з органами що взаємодіють щодо надання допомоги заблукавшим громадянам в гірській та лісистій місцевості.

Загальними цілями проєктів, які було реалізовано за фінансування спільної операційної програми «Румунія-Україна 2014-2020», було підвищення рівня довіри громадян в прикордонних районах до представників правоохоронних формувань, а саме жандармерії Румунії та Національної гвардії України шляхом підвищення ефективності, мобільності та співпраці між формуваннями.

В рамках проєктів було проведено закупівлю снігохіда, приладів нічного бачення, тепловізорів, бодікамер, квадроциклу, мобільного центру психологічної підтримки, патрульних автомобілів, автобусів  та інші матеріальні засоби, що допомагають ефективно виконувати завдання за призначенням в прикордонних регіонах і створюють комфортні безпекові умови для місцевого населення.

Генерал-полковник Микола Балан під час промови зазначив: «Основні зусилля були спрямовані на покращення рівня підготовки гірсько-патрульної роти. Під час реалізації проєктів активно втілювався обмін досвідом спільної правоохоронної діяльності та спільні навчання. Важливо, що заходи цієї Програми активно проходили у прикордонних районах України та Румунії. Румунські та українські колеги провели велику кількість зустрічей з обміну досвідом на території обох країн».
Також генерал-полковник Микола Балан провів зустріч з особовим складом, під час якої довів, яка робота проводиться щодо реформ та покращення матеріально-побутового стану військовослужбовців, про заходи, які проводяться для забезпечення соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей. Під час цієї зустрічі командувач Нацгвардії нагородив військовослужбовців грамотами, вручив нагрудний знак «За доблесну службу» та цінний подарунок годинник.

Нагадаємо: Впродовж 2021 року було проведено 2 спільних тактичних навчання, під час яких партнери провели безпосереднє відпрацювання питань міжвідомчої взаємодії, а саме тактики дій особового складу підпорядкованих підрозділів у випадку незаконного перетину державного кордону.

За результатами 9 місяців служби особовим складом було затримано 5513 осіб за адміністративні правопорушення, 232 особи за вчинення злочинів, вилучено 19 одиниць вогнепальної зброї, 5 одиниць холодної зброї, 1 кг. 420 грамів наркотичних речовин та 76 одиниць набоїв.

Як результат впровадження 4 проєктів транскордонного співробітництва Національна гвардія України розширила як географію діяльності підрозділів в гірській місцевості, так і збільшила кількість особового складу, що залучається до виконання завдань.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність