Контраст
Шрифт

Командувач Національної гвардії України нагородив спецпризначенців зі складу ООС

clock
06.12.2021 12:46

У рамках робочого візиту до району операції Об’єднаних сил (ООС) генерал-полковник Микола Балан нагородив військовослужбовців загону спеціального призначення Національної гвардії України, які виконують службово-бойові завдання щодо захисту держави у складі ООС.

«Ви досвідчені та мотивовані професіонали своєї справи, важливі завдання, які ви виконуєте у складі ООС дають змогу стримувати ворога, знешкоджувати диверсійно-розвідувальні групи, посилювати найбільш небезпечні напрямки», – зазначив генерал-полковник Микола Балан, спілкуючись зі спецпризначенцями Нацгвардії.

Також генерал-полковник Микола Балан поспілкувався з особовим складом угруповання Національної гвардії України в ООС та заслухав доповідь керівників угрупування НГУ в ООС та ОТУ “Північ” з питань застосування сил та засобів НГУ, ефективності виконання особовим складом Нацгвардії визначених службово-бойових завдань та рівня взаємодії їх з іншими силовими підрозділами.

Він також наголосив на важливості всебічного забезпечення підрозділів, харчування та побуту військовослужбовців в зимовий період.

Під час перебування в районі проведення ООС командувач відвідав блокпости, де особовий склад НГУ несе службу.

Нагадаємо, підрозділи Національної гвардії України в районі проведення ООС здійснюють контрдиверсійні заходи, перевіряють транспортні засоби, документи та осіб за базою розшуку для того, щоб припинити незаконне перевезення зброї, боєприпасів, наркотичних речовин.

Крім того, служба на блокпостах та спостережних постах Національної гвардії неодноразово сприяла виявленню осіб, причетних до незаконних збройних формувань. Так, упродовж тижня з 29 листопада по 5 грудня особовий склад Нацгвардії України в межах ізоляційно-обмежувальних заходів на мобільних та стаціонарних блокпостах в районі проведення операції Об’єднаних сил перевірив понад 43 тисячі транспортних засобів та понад 55 тисяч осіб. У ході перевірки військовослужбовці виявили 94 правопорушника. Серед них 85 осіб скоїли адміністративні правопорушення, а 9 осіб затримано та передано працівникам поліції за підозрою у скоєнні кримінальних правопорушень, двоє з них – за підозрою в участі або створенні незаконних збройних формувань.

Пресслужба Національної гвардії України в ООС

Схожі матеріали
Діяльність