Контраст
Шрифт

Командувач Нацгвардії вручив сержанту Андрію Сітару медаль «За військову службу Україні» під час відвідання Хмельницької військової частини

clock
26.09.2021 14:50

Державну нагороду генерал-полковник Микола Балан вручив під час шикування усього особового складу військової частини.


З лютого 2018 року по лютий 2021 року сержант Андрій Сітар проходив службу в окремому загоні спеціального призначення військової частини 3057. Знаходячись на взводному опорному пункті він побачив пересування ворожої диверсійно-розвідувальної групи. Підпустивши противника якомога ближче відкрив вогонь із кулемета по противнику та відразу знищив одного з бойовиків. Вже через рік під час бойового зіткнення з ворогом товариш Андрія отримав поранення. Не розгубившись під щільним вогнем противника сержант Сітар підповз до пораненого товариша, привів його до свідомості, зупинив кровотечу та за бронежилет відтягнув у безпечне місце. Після надання допомоги пораненому Андрій Сітар повернувся та зайняв бойову позицію, тримав оборону атакованого взводного опорного пункту до підходу підкріплення.

Також генерал-полковник Микола Балан за сумлінне відношення до виконання службових обов’язків заохотив ще чотирьох військовослужбовців місцевої військової частини.

В ході роботи група офіцерів на чолі з командувачем заслухали командира військової частини про стан справ, оглянули розташування, підрозділів медичний пункт, бібліотеку та розплідник службових собак, місця зберігання та обслуговування техніки.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність