Контраст
Шрифт

Катерина Павліченко: у 2021 році до поліції про домашнє насильство заявили на 56% більше громадян

clock
13.01.2022 11:12

Сьогодні, 13 січня, заступниця міністра внутрішніх справ України повідомила, що у 2021 році до поліції про домашнє насильство заявили на 56% більше громадян, ніж у 2020 році. При цьому, складено на 10% більше адмінпротоколів, винесено на 19% більше термінових заборонних приписів стосовно кривдників, на 11% збільшилася кількість кривдників, які перебувають на обліку.

Катерина Павліченко відзначила стійку тенденцію, що сформувалася в українському суспільстві в останні роки: домашнє насильство перестають замовчувати. 

«Традиційно, аналізуючи статистику, спостерігаємо зростання кількості звернень громадян та посилення реагування поліції», – зазначила заступниця міністра.

Такі цифри свідчать, що громадяни, незалежно від статі, віку, соціального статусу тощо, визнають домашнє насильство проблемою і не бояться заявити про неї.

Водночас, як підкреслила Катерина Павліченко, ріст рівня свідомості та обізнаності громадян сприяє правоохоронцям у зміцненні механізмів запобігання та реагування на насильство.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність