Контраст
Шрифт

Катерина Павліченко: "ДСНС - перші в структурі МВС, хто провів у своїх рядах гендерне дослідження"

clock
04.10.2021 12:54

Сьогодні, 4 жовтня, у Києві відбулась презентація дослідження “Рівних прав та можливостей і недискримінації у ДСНС України”. Заступник міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, яка займається питаннями рівних прав та можливостей у відомстві зазначила, що сьогодні представили результати довготривалої дослідницької роботи - гендерне дослідження ДСНС України. Опираючись на результати, міністерство вже визначило основні напрями, над якими працюватиме в майбутньому.

Завдяки цій роботі ДСНС отримало план дій від міжнародної організації “ООН Жінки” (UN Women). Це й стане дорожньою картою на шляху до покращення рівних прав та можливостей у ДСНС.

Робота над дослідженням тривала більше року, починаючи з вересня 2020. Гендерне оцінювання охопило 12 різних аспектів роботи ДСНС. Впродовж року було опитано майже 1700 респондентів. За результатами опитування уже створено план дій, який буде представлено цього року.

Серед основних результатів дослідження:

- Спостерігається щорічна позитивна динаміка збільшення частки жінок, які працюють у системі Державної служби України з надзвичайних ситуацій на 0,5%;

- Існує гендерний дисбаланс серед осіб рядового та начальницького складу (кількість жінок у 2020 році становила 11,1% та 88,9% чоловіків;

- У відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку перебуває 5,9% чоловіків з-поміж працівників органів та підрозділах Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Ви провели велику роботу, залучити максимальну кількість працівників ДСНС, закладів вищої освіти цивільного захисту, провели більше 10 внутрішніх зустрічей, більш як 25 тренінгів для особового складу, низку інтерв’ю, опитали більше ніж 1600 працівників та проаналізувати понад 400 нормативно-правових актів", - зазначила заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко звертаючись до організаторів дослідження.

 Нагадаємо: МВС імплементує політику ґендерної рівності у діяльність відомства.

Департамент комунікації МВС України

Фото Олега Супруна

Схожі матеріали
Діяльність