Контраст
Шрифт

Єдина авіаційна система МВС отримає гелікоптери, які оснащені за останніми технологіями - Сергій Гончаров

clock
11.05.2021 14:13

Заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров заявив, що у рамках україно-французького контракту МВС отримає гелікоптери Airbus Helicopters Н-145, які оснастять за останнім словом техніки. Для нашої країни така модернізація буде абсолютно безкоштовною, але це дозволить зробити дані моделі вертольотів більш економічними та швидкими.

«Завдяки досягнутим домовленостям, 8 із 10 гелікоптерів Н-145 будуть оснащені найновітнішими технологіями, для України це буде абсолютно безкоштовно. Відрізнятимуться вони іншими редукторами та іншими лопатями – це зробить їх більш економічними та швидшими. Це дійсно остання модифікація. На момент підписання контракту розробка таких технологій була на етапі впровадження, тому не всі машини будуть так оснащені», - зазначив Сергій Гончаров.

Він додав, що під час Всеукраїнського форуму «Україна 30» представлено два гелікоптери, які надані в рамках реалізації масштабного Україно – французького проєкту.

«В цей проєкт входить постачання 10 сучасних вертольотів – Н-145, які призначаються для потреби Нацполіції, 24 гелікоптери – Н-125, які слугуватимуть для виконання завдань Державної прикордонної служби та 21 машина - Н-225 для Національної гвардії та Державної служби з надзвичайних ситуацій. Ці гелікоптери повністю перекриють потреби наших ЦОВВ. Кожен тип цих машин – надзвичайно сучасний, унікальний та здатний вивести на новий рівень виконання завдань нашими підрозділами», - сказав заступник міністра.

Сергій Гончаров наголосив, що реалізація україно-французького контракту – це не лише постачання техніки, але і створення Сервісного центру ефективного обслуговування техніки, в тому числі підготовка наших техніків, а також створення сучасного тренінгового центру на базі Кременчуцького льотного коледжу.

«Це відомий навчальний заклад, який підготував тисячі пілотів для України і світу. Тому, наш навчальний центр також буде одним із провідних. Сподіваємось, що це важливий крок не лише для української, але і для світової авіації», - сказав він.

Заступник міністра Антон Геращенко нагадав, що з 1 квітня вертоліт ДСНС перебуває на постійному чергуванні на Львівщині для надання екстреної допомоги населенню шістьох західних областей. Окрім льотного складу, на пункті постійно чергуватимуть медики.

«Лише з 1 квітня вдалося надати допомогу семи громадянам, які проживають у віддалених районах. І замість багатогодинного транспортування автомобілями, пацієнтів доставили до лікувальних закладів лише за годину»,- сказав Антон Геращенко.

Нагадаємо, Арсен Аваков заявив, що МВС розгортає інфраструктуру обслуговування авіаційної техніки.

Фото Миколи Анацького та Андрія Новицького

Схожі матеріали
Діяльність