Контраст
Шрифт

Інженери Нацгвардії знешкодили вибухівки на території військового стрільбища

clock
24.05.2021 14:35

Група розмінування військової частини 3057 провела очищення території військового стрільбища від вибухонебезпечних предметів, які за різними причинами не розірвалися при проведенні стрільб.

Тиждень кропіткої праці знадобилось інженерам-фахівцям для того, щоб обстежити територію загальною площею близько півтора гектари. За цей час було виявлено, знешкоджено та знищено понад 160 вибухонебезпечних предметів, серед яких: гранати, реактивні постріли та артилерійські снаряди.  

За словами командира групи підполковника Максима Божка, більше часу уходить саме на пошук вибухонебезпечних предметів, ніж на їх знешкодження, адже територія полігону досить «збагачена» кулями та металобрухтом не здатних здетонувати, проте на які реагує металодетектор.

«Чистих» ділянок досить мало, адже це полігон, де майже щоденно проводяться стрільби, тому відразу складно встановити: це небезпечний предмет чи безпечний. Але тиждень праці групи розмінування і територія очищена. Ми робимо все можливе, щоб убезпечити особовий склад», – розповідає підполковник Максим Божко.

Силами особового складу групи розмінування, усі знайдені боєприпаси було знищено у встановленому порядку.

 Група інформації та комунікації військової частини 3057 НГУ

Схожі матеріали
Діяльність