Контраст
Шрифт

Гвардійський підрозділ протиповітряної оборони завершив тренування під Маріуполем

clock
18.07.2021 10:52

Поблизу Маріуполя завершився польовий вихід підрозділу протиповітряної оборони окремого загону спеціального призначення військової частини 3057 Національної гвардії України.
 
Основна мета занять – підвищити рівень організації ведення бою за різних умов, налагодити ефективне управління розрахунками в бою та підняти рівень польової виучки особового складу.

Особовий склад розрахунків протягом тижня відточував свою майстерність починаючи з розвідки повітряного противника на місцевості, боротьбі з БПЛА, закінчуючи виконанням вправ стрільб з зенітних установок ЗУ-23-2.

«Від злагодженості спільних дій особового складу в різних бойових умовах залежить результат бою, тож важливо, щоб командири отримали практику в управлінні, а розрахунки зрозуміли своє основне завдання», – розповів начальник ППО військової частини 3057 майор Максим Литвинов.

Під час навчань бійці отримали теоретичні та практичні знання щодо управління зенітними установками. Покращили навички у визначенні відстані до цілей, орієнтуванні на місцевості, пересуванні до вогневої позиції та від неї в укриття. Крім того, відпрацювали порядок роботи механізмів, заряджання та розряджання, правильність знищення повітряних і наземних цілей.

Завершальним етапом польових занять стало тактичне навчання з бойовою стрільбою, де розрахункам було поставлено завдання знищити умовного противника, як повітряного, так і наземного. Тут зенітники повинні були задіяти всі свої навички та вміння й максимально уразити всі мішені. За словами начальника ППО військової частини 3057 із поставленими завданнями усі розрахунки впорались.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність