Гвардійці гірсько-патрульної роти та спецпризначенці НГУ тренувалися у гірських умовах

clock
14.09.2021 13:05

У Західному оперативно-територіальному об’єднанні Національної гвардії України завершився навчально-тренувальний збір зі спеціалістами висотної підготовки окремих загонів спеціального призначення територіальних управлінь та гірсько-патрульної роти 50 полку імені полковника Семена Височана.

Упродовж 10 днів військовослужбовці під керівництвом досвідчених офіцерів Головного управління Національної гвардії України тренувалися альпіністським прийомам, вдосконалювали навички під час пересування в гірсько-лісистій місцевості, організації спусків та підйомів з використанням верхолазного спорядження та опановували техніку пересування в опорному та безопорному просторі.

Особлива увага приділялася евакуації постраждалих з небезпечної зони. Окрім того, під час зборів, відпрацювали штурм будівлі.

«Зараз ми вчимо не лише вузько направлених спеціалістів, спецпризначенців з висотно-штурмової групи, а всіх, хто покликаний виконувати спеціальні операції в Національній гвардії. Загальні вправи та уміння з висотної підготовки на початковому рівні повинні вміти всі без виключення», – розповів помічник керівника навчально-методичного збору підполковник Олександр Чмирьов.

Деякі учасники зборів новачки у гірській справі, вони приєдналися до таких тренувань у останні роки. Але такі навчання набагато швидше дають можливість навчитись практично.

«Метою навчально-тренувальних зборів було виробити єдині погляди щодо методики організації та проведення занять з висотної підготовки в підрозділах спеціального призначення та в гірсько-патрульній роті. Підвищити рівень підготовки особового складу бойових груп в злагодженості при виконанні практичних дій на висоті та вдосконалити навички й вміння з висотної підготовки необхідної для якісного виконання завдань у гірській та гірсько-лісистій місцевості з використанням верхолазного спорядження», – зазначив керівник навчально-методичного збору полковник Віктор Копачинський.

Наостанок, нацгвардійці склали практичний залік, де показали свої уміння та навички під час дій на висоті. Збори пройшли успішно, всі завдання виконані в повному обсязі.

За матеріалами НГУ

 

Схожі матеріали