Гірсько-патрульна рота Нацгвардії охороняє громадський порядок у Верховині

clock
06.07.2021 17:27

Військовослужбовці гірсько-патрульної роти в складі мобільного резерву військової частини 1241 Західного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України продовжують патрулювання у смт Верховина на Івано-Франківщині.
 
Гвардійці разом з працівниками поліції виконують завдання з охорони громадського порядку з метою підвищення рівня безпеки відпочивальників під час літнього курортного сезону та надають допомогу в боротьбі зі злочинністю.

«Завдяки присутності нацгвардійців проводяться превентивні заходи, що своєю чергою позитивно впливають на стан громадського порядку в місті. За статистикою кількість правопорушень в районі знизилась»,– розповів заступник начальника з превентивної діяльності Верховинського відділення поліції підполковник Василь Бровчук. Військовослужбовці патрулюють вулиці міста та прилеглі населені пункти в межах Верховинського району у складі автомобільних та піших патрулів.

«Діяльність гірсько-патрульної роти опирається на досвід колег із Румунії. У разі виникнення ситуації, яка може загрожувати життю та здоров’ю, відпочивальників чи місцевих мешканців гвардійці обов’язково прийдуть на допомогу», – розповідає перший заступник командира патрульного батальйону – начальник штабу військової частини 1241 майор Микола Бальон.

Гірсько-патрульна рота – це унікальний підрозділ на теренах України сформований наприкінці 2016 року.

Беручи до уваги багаторічний досвід взаємодії підрозділу з міжнародними партнерами особовий склад гірсько-патрульної роти постійно залучається до охорони громадського порядку, а у разі виникнення надзвичайної ситуації у важкодоступних гірських районах, для швидкого реагування в змозі фахово використати наявну спецтехніку.

Національна гвардія України 

Схожі матеріали