Два мільйони гривень збитків на ремонті закладів освіти Святошинського району – у Києві повідомили про підозру директорам двох підрядних організацій

clock
25.10.2021 15:32

Викрили протиправну діяльність групи осіб оперативники управління стратегічних розслідувань в м. Києві Нацполіції та слідчі слідчого управління поліції Києва.
Як з’ясували поліцейські, у 2020 році посадові особи одного з управлінь Святошинської РДА уклали договори з вісьмома підрядними товариствами. Ці фірми виконували ремонтні роботи у закладах освіти на території району, зокрема - утеплення фасадів та покрівлі, проведення внутрішніх робіт у класах тощо.

Посадовець РДА, достовірно знаючи, що до офіційних документів внесені неправдиві відомості, підписав акти приймання виконаних будівельних робіт. У цих документах були завищені обсяги проведених робіт, а також вказані роботи, які взагалі не виконувались. На підставі цих документів підрядні організації отримали кошти з місцевого бюджету.

Внаслідок протиправних дій фігурантів було завдано збитків на суму майже у 2 млн грн.

Сьогодні, 25 жовтня, на підставі отриманих доказів директорам двох підрядних організацій поліцейські повідомили про підозру за частинами 2, 3 та 4 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.
Крім того, у приміщеннях райдержадміністрації, в офісах комерційних структур та за місцем мешкання фігурантів оперативники та слідчі провели санкціоновані обшуки.
Раніше, у серпні 2021 року, повідомлення про підозру за ч. ч. 3, 4 та 5 ст. 191 Кримінального кодексу України отримав посадовець Святошинської РДА.
Досудове розслідування у кримінальному провадженні, процесуальне керівництво якого здійснює Київська міська прокуратура, триває.

Схожі матеріали