ДСНС готова до ліквідації наслідків можливих надзвичайних ситуацій на українсько-білоруській ділянці кордону - Сергій Крук

clock
14.11.2021 18:17

Сьогодні, 14 листопада, у місті Луцьк відбулася нарада РНБО щодо додаткових заходів із забезпечення національних інтересів у сфері захисту державного кордону.

Участь у нараді взяли в.о. голови ДСНС Сергій Крук, глава Нацполіції Ігор Клименко та командувач Нацгвардії Микола Балан. Крім представників силового блоку до наради доєднались голови Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської та Чернігівської обласних державних адміністрацій. Представники системи МВС поінформували учасників щодо ситуації на українсько-білоруському державному кордоні та про плановані заходи із забезпечення дотримання режиму державного кордону та громадського порядку.

Під час наради в.о. голови ДСНС Сергій Крук повідомив, що у разі ускладнення оперативної обстановки на українсько-білоруській ділянці кордону Службою буде забезпечено: ліквідацію наслідків можливих надзвичайних ситуацій та гасіння пожеж, проведення аварійно-рятувальних робіт та надання допомоги постраждалому населенню, гуманітарне розмінування територій забруднених вибухонебезпечними предметами, посилення у разі необхідності спроможності пунктів тимчасового перебування іноземців Державної міграційної служби у прийнятті біженців шляхом додаткового розгортання наметів.

«Посилено взаємодію з Держприкордонслужбою, Нацполіцією, Нацгвардією та Державною міграційною службою щодо спільного виконання завдань в прикордонних з Білорусією областях. Державна служба України з надзвичайних ситуацій готова до виконання завдань у разі ускладнення оперативної обстановки на українсько-білоруській ділянці кордону», - наголосив Сергій Крук.

Нагадаємо, що кордон з Білоруссю додатково захищатимуть 8,5 тисяч військовослужбовців ДПСУ, НГУ та поліцейських.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали