Контраст
Шрифт

Донеччина: Внаслідок обстрілів особовий склад піротехнічних підрозділів ДСНС евакуйований з місця проведення розмінування у Гнутовому

clock
26.04.2021 21:14

Наприкінці березня піротехніки ДСНС України приступили до чергової фази розмінування в рамках співпраці ДСНС з представництвом «The HALO Trust» в Україні на ділянці Гнутове 1 загальною площею 12 гектарів. Головною метою проведення робіт є очищення території від вибухонебезпечних предметів з метою зниження мінної небезпеки до рівня, при якому люди можуть жити безпечно.

Роботи тривають чи не щодня. Однак ситуація ускладнюється тим, що ділянка, на якій працюють піротехнічні відділення, знаходиться поблизу лінії розмежування. Щодня піротехніки ризикують власним життям, адже разом із небезпекою мін та снарядів, що вилучають фахівці, додається ще і ризик опинитися під ворожим вогнем.

26 квітня приблизно з 8:00 до 08:40 ранку, внаслідок порушення режиму тиші, відбулися обстріли садового товариства біля с. Гнутове, що поблизу Маріуполя. Місце обстрілу знаходиться в безпосередній близькості з полем, на якому виконують роботи піротехнічні підрозділи ДСНС у рамках Спільного проєкту між ДСНС та Представництвом міжнародної гуманітарної організації «The HALO Trust» в Україні». На момент обстрілу на місці знаходилось 23 представника ДСНС та 5 одиниць техніки. Рятувальники були вимушені негайно зупинити роботи та залишити небезпечну ділянку.

На даний час роботи припинені, особовий склад піротехнічних підрозділів ДСНС евакуйований з місця. 

ДСНС України

Схожі матеріали
Діяльність