Контраст
Шрифт

До 100-річчя НАВС "Укрпошта" запустила в обіг оригінальний конверт і марку, сьогодні відбулася офіційна церемонія погашення конверту

clock
23.06.2021 11:56

Сьогодні, 23 червня, у Національній академії внутрішніх справ України відбулася церемонія погашення конверту. Це відтиск спеціального штемпеля, який ставиться на конверт, випуск якого присвячений до видатних дат. 

Спеціальний штемпель виготовляється в єдиному екземплярі, а після церемонії - знищується.
Цей конверт, з відтиском і святковою маркою, "Укрпошта" випустила до сторіччя Національної академії внутрішніх справ України.

Ректор Національної академії внутрішніх справ Володимир Чернєй подякував "Укрпошті" за те, що вона легко відгукнулась на ініціативу створити спеціальний конверт.


"Шановні друзі, колеги, те, що ми сьогодні бачимо - це лише вершина айсбергу. Випуску конверту і марки передувала велика робота. Дякую всім, хто долучився до цього процесу. Це історична подія, спогади, які лишаться для майбутніх поколінь, адже пройдуть ще наступні 100 років, а ця подія лишиться в пам'яті",- сказав Володимир Чернєй.

Директор з питань безпеки "Укрпошти" Анатолій Назаренко від імені пошти привітав Академію з визначною датою та наголосив, що це лише початок двосторонньої співпраці.

"Я бажаю процвітання Академії, адже НАСВ - це знак якості, ваші випускники гордість країни. Здоров’я науковому складу та працівникам Академії", - зазначив Анатолій Назаренко.

Перший проректор Станіслав Гусарєв розповів, що це не проста справа - розробити конверт, бо це має бути стильно, сучасно та містити історичне підґрунтя. Однак, спільними зусиллями з "Укрпоштою" вдалося втілити сучасний дизайн, який би передавав сторічні здобутки навчального закладу.

На оригінальній марці зображений центральний фасад Академії, а на конверті - фото із життя НАВС - кадри навчального процесу, виспут барабанщиць та найменші учні - ліцеїсти. Тираж конвертів складає 350 тисяч примірників, придбати можна у всіх відділеннях пошти.

Варто зазначити, що конверт із зображенням символіки НАВС офіційно запустили в обіг ще 4 червня. Однак, церемонія погашення проходить лише один раз.

Нагадаємо, 11 червня є офіційним днем заснування Національної академії внутрішніх справ. 
Ювілейні заходи заплановано провести в поєднанні з черговим випуском офіцерів і відзначенням Дня Національної поліції України 5 липня 2021 року.

Депаратмент комунікації МВС України 

фото Олег Супрун 

Схожі матеріали
Діяльність