Контраст
Шрифт

Денис Монастирський: Попередня причина пожежі в столичному костелі Святого Миколая - коротке замикання в органі

clock
04.09.2021 12:22

Про це сьогодні, 4 вересня, повідомив міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський під час огляду наслідків пожежі в костелі, яка сталася вчора, 3 вересня, пізно ввечері.

Денис Монастирський розповів, що наразі на місці події працюють рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій, які ліквідовували пожежу, та представники Національної поліції, які проводять розслідування, а також працівники костелу.

«Попередньо, причиною загоряння було коротке замикання в органі. Саме в той час, після 21.00 години, в костелі проводилася репетиція. Наразі слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 270 (Порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України. Призначено ряд експертиз. Упродовж тижня експерти мають дати кінцевий висновок причини загоряння», - сказав міністр внутрішніх справ. 

Крім цього, Денис Монастирський зазначив, що вогнем пошкоджено внутрішнє оздоблення історичної будівлі та унікальний орган. Конструкції костелу нічого не загрожує, перекриття не постраждало. Надалі запланована реставрація будівлі. 

«Вогнеборці прибули на місце події вже через 6 хвилин після надходження повідомлення про пожежу на спецлінію 101. Якби їх реакція була більш тривалою, очевидно, були б більші наслідки пожежі», - додав він.

Нагадаємо, 3 вересня до ДСНС надійшла інформація, що у Печерському районі столиці на вул. Велика Васильківська, 75, в органному залі костелу Святого Миколая виникла пожежа. О 22:40 рятувальники локалізували пожежу. О 23:26 - ліквідували. Вогнем частково пошкоджено орган і внутрішнє оздоблення костелу. Жертв та постраждалих немає. До гасіння залучались 80 бійців та 16 одиниць техніки ДСНС. 

Департамент комунікації МВС України 

Схожі матеріали
Діяльність