Денис Монастирський нагородив рятувальників за високий професіоналізм та врятовані життя

clock
28.12.2021 14:02

Сьогодні, 28 грудня, міністр внутрішніх справ Денис Монастирський вручив відомчі заохочувальні відзнаки – нагрудні знаки «За відвагу в службі», рятувальникам 13-ї та 16-ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у м. Києві, які 24 грудня врятували життя трьох громадян.  

Так, капітан служби цивільного захисту Євгеній Вдовиченко та старший прапорщик Юрій Вітер врятували двох людей, які опинилися у вогняній пасці у квартирі житлового будинку на 4-му поверсі на вул. Закревського. Рятувальники оперативно прибули на місце події та визволили  потерпілих із палаючої квартири, після чого передали бригаді швидкої медичної допомоги.

Своєю чергою, того ж дня сержант служби цивільного захисту Олександр Грабовський врятував жінку, яка перебувала у крижаній воді на озері Тельбін у Дніпровському районі. Боєць ДСНС оперативно дістався до громадянки, яка тонула, та за допомогою рятувальної мотузки доставив її до берега, після чого передав медикам. 

Завдяки високій професійній майстерності, добрій фізичній і тактичній підготовці рятувальників врятовано життя трьох людей. І це тільки в столиці. На жаль, випадки, коли громадяни потрапляють у смертельну небезпеку, трапляються щодня у різних куточках нашої країни. 

Міністр внутрішніх справ подякував рятувальникам за віддану службу та зазначив, що, на жаль, у зимовий період багато людей гине на воді через те, що не думають про наслідки. Денис Монастирський наголосив, що роль держави, а саме ДСНС – проводити профілактичні заходи та рятувати людей, які опинилися в таких ситуаціях.

«Сьогодні ми зібралися, щоб відзначити людей, які рятують життя. Кадри порятунку облетіли вже всю країну. Від усього колективу МВС, від Уряду, дякую вам за професійну та самовіддану роботу, яку ви виконуєте щодня вже багато років», - сказав очільник МВС. 

Пишаємося нашими рятувальниками та дякуємо за мужність, відвагу та щоденну самопожертву! 

Департамент комунікації МВС 

ФОТО Миколи Анацького

 

Схожі матеріали