Контраст
Шрифт

Денис Монастирський нагородив двох офіцерів-гвардійців зброєю

clock
19.11.2021 19:27

Сьогодні, 19 листопада, міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський нагородив двох офіцерів Національної гвардії, учасників бойових дій, відомчою заохочувальною нагородою -  «Вогнепальна зброя».

Від імені української держави зброю її отримав командир 2-го батальйону оперативного призначення військової частини 3018 НГУ, підполковник  Сергій Сидорін, який у 2014 році брав участь у бойових діях і наразі проходить службу у ООС. 

У червні-липні 2014 року, під час служби на західній околиці міста Слов’янськ на блокпосту №1, підполковник Сергій Сидорін, під масованим танковим обстрілом противника, організував оборону блокпоста. За його наказом, особовий склад відкрив вогонь у відповідь. Сергій Сидорін пострілом з РПГ знешкодив ворожий танк, але в ході бою отримав поранення. Це не завадило йому вивести ввірений особовий склад з-під вогню без утрат. 

Також нагородний пістолет отримав командир 1-го батальйону оперативного призначення військової частини 3018 НГУ, підполковник Назарій Ясінський, який також у 2014 році брав участь у бойових діях і цього року перебуває на ротації в ООС. 

У грудні 2018 року підполковник Назарій Ясінський командував групою, яка виявляла диверсійно-розвідувальні групи противника. Під час чергового виходу, гвардійці помітили вороже ДРГ. Підполковник Ясінський віддав наказ на вогонь на ураження, противник відступив. Під час цього виходу  Назарій Ясінський отримав акубаротравму. 

З вересня 2019 року до травня 2020 року підполковник Ясінський командував ротою спеціального призначення у складі 59-ї бригади ЗСУ у районі проведення ООС. Роті підполковника тричі вдалося зупинити масований наступ штурмових груп противника, виявити та зупинити просування восьми ворожих ДРГ. 

Гвардійці отримали пістолети Glock-19 і АПС, які були вилучені поліцією у народного депутата України за негідну поведінку й дії, які дискредитують сам факт його нагородження від імені української держави, відповідно до наказу міністра внутрішніх справ від 16 листопада 2021 року. 

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність