Контраст
Шрифт

День, який назавжди залишиться в пам’яті: у місті Чорнобиль відбулися урочистості з нагоди відзначення 35-х роковин аварії на ЧАЕС

clock
26.04.2021 16:18

Сьогодні, 26 квітня, начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов вшанував правоохоронців-ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС.

Керівництво поліції Київщини разом із ветеранами та діючими працівниками поліції зони відчуження відвідали історичну експозицію присвячену правоохоронцям-ліквідаторам.  Так,14 грудня 2020 року на в’їзді до  міста Чорнобиль  було відновлено  - пост ДАІ зразка 1986 року. Вона нагадує гостям про відвагу та самопожертву ліквідаторів аварії. 

Керівництво поліції Київщини виказало вдячність та пошану ветеранам-ліквідаторам наслідків чорнобильської катастрофи. 

«Понад 500 ліквідаторів  органів внутрішніх справ заплатили за порятунок громадян своїм життям. Ми цінуємо героїзм наших колег. Саме на їхніх вчинках загартовується характер сучасної поліцейської молоді»  - зазначив Андрій Нєбитов.

28 ветеранів ОВС відзначили пам’ятними орденами, нагрудними знаками, медалями та листами подяки. Також поліцією Київщини  вирішено питання щодо надання  благодійної допомоги  важкохворим учасникам ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС. 

Відбулося урочисте покладання квітів до пам’ятника загиблим учасникам  ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС біля відділу поліції №1 (м. Чорнобиль) Вишгородського районного управління поліції. Пам'ять загиблих вшанували хвилиною мовчання. 

Також перед присутніми виступили голова Ради ветеранів Київщини Володимир Шкуратенко та голова Поліської ради ветеранів Василь Безверхий, які безпосередньо брали участь у ліквідації аварії, та розповіли про зусилля правоохоронців у порятунку населення.

Наприкінці полковник поліції Андрій Нєбитов подякував героям та побажав міцного здоров’я, злагоди, миру та добробуту. 

На знак вдячності ліквідаторам аварії на ЧАЕС, керівництвом районних управлінь поліції Київщини також передбачено зустрічі із учасниками, сім’ями загиблих ліквідаторів та особами із інвалідністю, з’ясування їх соціальних проблем та надання посильної допомоги.

З 26 квітня 1986 року по 1990 рік понад 7 тисяч працівників органів внутрішніх справ Київщини взяли участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. На теперішній час у ГУНП в Київській області працюють 24 ліквідатора наслідків аварії на ЧАЕС 1 та 2 категорії.

Багато з них заплатили за це ціною власного життя та здоров’я. Ми завжди про це будемо пам’ятати  ніколи не забудемо їхній подвиг!

У цей день від імені поліції Київщини дякуємо усім ліквідаторам наслідків аварії та бажаємо міцного здоров’я, мирного неба, добробуту та злагоди у родинах! Низький уклін за ваш, по-справжньому, героїчний вчинок!

 
Відділ комунікації поліції Київської області

 

Схожі матеріали
Діяльність