Контраст
Шрифт

Черкаські поліцейські повідомили про підозру одному зі «смотрящих» за СІЗО

clock
08.09.2021 10:02

«Авторитетові» інкримінують встановлення та поширення злочинного впливу у слідчому ізоляторі та організацію каналу постачання наркотиків до установи.

Раніше засуджений за крадіжки та шахрайство місцевий мешканець, перебуваючи у СІЗО, отримав статус так званого «смотрящого» за одним із корпусів спецустанови. З цього часу зловмисник відповідав за збір коштів з утриманців, організував постачання наркотиків до ізолятора та відповідав за їх розподіл та збут. Контролював дотримання арештованим «злодійських традицій» та спонукав їх до скоєння протиправних дій.

Усі факти злочинної діяльності під час проведення процесуальних заходів задокументували оперативники управління стратегічних розслідувань в Черкаській області Нацполіції. На підставі отриманих доказів слідчі слідчого управління поліції повідомили «смотрящому» про підозру, а саме - за встановлення та поширення злочинного впливу у СІЗО (ч. 2 ст. 255-1 Кримінального кодексу України) та незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів (ч. 2 ст. 307 ККУ).

У разі доведення вини у судовому порядку підозрюваному може загрожувати до 15-ти років з конфіскацією майна.
Процесуальне керівництво здійснює Черкаська обласна прокуратура.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Схожі матеріали
Діяльність