Бойова міць «Азову»: танковий взвод полку взяв участь у масштабних загальновійськових навчаннях на Азовському узбережжі

clock
09.09.2021 20:58

Сьогодні, 9 вересня, на військовому полігоні поблизу Бердянська відбулися масштабні загальновійськові навчання з обміну досвідом застосування танкових підрозділів. Під час маневру танковий взвод окремого загону спецпризначення «Азов» 12 бригади оперативного призначення ім. Д. Вишневецького (в/ч 3057) Східного ОТО НГУ відпрацював протидесантну оборону морського узбережжя.

За сценарієм, у наших територіальних водах виявлено умовного противника, тож три танкові екіпажі підрозділу висуваються в напрямку морського узбережжя, де фронтальним вогнем з ходу знищують надводні цілі. Така стрільба має свої особливості: враховується хвилювання водної поверхні, коливання та швидкість руху плавзасобів, напрямок та швидкість вітру. Бійці полку «Азов» показали високий результат, точно вразивши усі цілі, та вкотре довели, що ні на суші, ні на морі у ворога немає шансів на перемогу.

Командувач Операції об’єднаних сил генерал-лейтенант Олександр Павлюк відзначив важливість таких навчань та привітав усі екіпажі з успішним завершенням маневрів.

«Ми постійно взаємодіємо з усіма силовими структурами, залученими до проведення ООС. Вражений майстерністю танкового взводу полку «Азов», який показав, що може виконувати бойові завдання на рівні з підрозділами Збройних Сил. Ми постійно відпрацьовуємо спільні операції і плануємо це продовжувати в майбутньому», - зазначив Олександр Павлюк.

За старанність, розумну ініціативу та сумлінне виконання службово-бойових завдань в районі проведення Операції об’єднаних сил та з нагоди Дня танкістів окремі бійці спецпідрозділу «Азов» були відзначені під час урочистого шикування. З рук генерал-лейтенанта Олександра Павлюка воїни отримали відзнаки командувача ОС «Козацький хрест» II та III ступенів, відзнаку «За звитягу та вірність» та грамоти.

Визнання майстерності та професіоналізму бійців «Азову» на найвищому рівні мотивує до нових звершень у захисті України та на шляху до нашої спільної перемоги.

Пресслужба Окремого загону спеціального призначення «Азов»

Схожі матеріали