Контраст
Шрифт

Близько 200 військовослужбовців НГУ прибули до Умані для забезпечення громадського порядку під час святкування Рош га-Шана

clock
03.09.2021 10:15

Гвардійці спільно із поліцейськими нестимуть службу під час масового перебування хасидів в Умані. Начальник Головного управління Національної поліції в Черкаській області Михайло Куратченко вже провів цільовий інструктаж, окреслив завдання поліції на найближчі 10 днів. 

Серед основних завдань правоохоронців – забезпечення публічного порядку в місцях компактного проживання та перебування паломників-хасидів й недопущення будь-яких правопорушень.

Як зазначалося, з 1 по 6 вересня на територію Умані прибуде понад 20 000 тисяч паломників-хасидів. Загалом цього року, за попередніми підрахунками, очікується прибуття близько 50 тисяч паломників з різних країн світу.

Також з 3 вересня прибуде делегація у складі 11 поліцейських з Ізраїлю, які нададуть нам допомогу у забезпеченні публічної безпеки та порядку.

Військовослужбовці Національної гвардії України нестимуть службу цілодобово, будуть як стаціонарні пости, так і піші маршрути, патрулювання центральної частини міста Умані та біля озера довкола місць купання паломників.

Крім того, гвардійці спільно з працівниками Національної поліції України проводять комплекс заходів для забезпечення публічної безпеки у міжнародному аеропорту «Бориспіль». Службу нестимуть у дні масового прибуття паломників та після завершення святкування у дні відльоту.

Тісна взаємодія із іншими складовими МВС дає змогу своєчасно реагувати на можливі загрози та вчасно надавати допомогу й ефективно забезпечувати безпеку громадян на час проведення святкувань.

Пресслужба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність