Більше сотні офіцерів Нацгвардії та інших військових формувань стали випускниками Академії НГУ

clock
17.06.2021 09:55

У Національній академії Національної гвардії України відбувся випуск офіцерів оперативного факультету заочної форми навчання. Диплом магістра оперативно-тактичного рівня отримали 122 офіцери Національної гвардії, Збройних сил та Державної прикордонної служби України. Військовослужбовці здобували вищий рівень військової освіти протягом трьох років. Навчання проходило за трьома спеціальностями: Державна безпека, Військове управління (за видами збройних сил), Забезпечення військ (сил). Чотири офіцери закінчили навчання із золотою медаллю.

Зі словами привітань до офіцерів звернувся заступник командувача Національної гвардії України генерал-лейтенант Юрій Лебідь, а також Т. в. о начальника Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба полковник Микола Коваленко.

«Вітаю вас із успішним закінченням оперативного факультету Академії. Бажаю міцного здоров’я, кар’єрного зростання, своєчасного прояву лідерства на посадах та успіху під час виконання службових обов’язків, – зазначив генерал-лейтенант Юрій Лебідь. – Наголошую, при прийнятті рішень ви повинні усвідомлювати, що проходите службу заради того, щоб наша країна була успішною, незалежною і процвітаючою».

Після вітальних слів заступник командувача запропонував всім присутнім вшанувати хвилиною мовчання військовослужбовців, які загинули в зоні бойових дій на сході України.

Отримання магістерського рівня вищої військової освіти – це важлива сходинка в кар’єрному зростанні для кожного із офіцерів.

Командир батальйону з охорони дипломатичних представництв і консульських установ військової частини НГУ 2260 підполковник Анатолій Сімчук не вперше став випускником Академії Нацгвардії. У 2009 році військовий закінчив командно-штабний факультет Академії та отримав звання лейтенанта. 

«Приємно було знову навчатися, протягом трьох років, у одному з кращих навчальних закладів України, який надає військову освіту оперативно-тактичного рівня, – розповів підполковник Анатолій Сімчук. – Дякую керівництву та професорсько-викладацькому складу Національної академії Національної гвардії України. Диплом надасть мені більше можливостей як для службового, так і особистісного розвитку».

Начальник відділення забезпечення мелітопольського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки майор Василь Орел підвищував свій фаховий рівень за спеціальністю Забезпечення військ (сил).

«Дякую керівництву та викладачам Національної академії Національної гвардії України за те, що увесь процес навчання проходив злагоджено, – прокоментував майор Василь Орел. – Ми складали заліки, іспити, захистили магістерську роботу, набували необхідного досвіду, звісно, було нелегко, але ми з усім впоралися. Не на словах відчуваю як підвищився мій фаховий рівень, тому три роки навчання були того варті».

Благословив офіцерів на продовження успішного ратного шляху військовий капелан Академії отець Григорій, окропивши офіцерів Святою водою.

А на завершення урочистостей, солістка оркестру Академії Ольга Полежака привітала новоспечених офіцерів-випускників музичною композицією, наповненою символічними побажаннями добра, успіху та життєвого благополуччя.

Відділ міжнародних зв’язків, інформації та комунікацій НА НГУ

Схожі матеріали