Контраст
Шрифт

Арсен Аваков: Технічне оснащення наших підрозділів значно покращилось - ми стали набагато міцнішими, ніж в 14-15 роках

clock
05.06.2021 17:17

Сьогодні, 5 червня, на базі Навчального центру Національної академії НГУ, у селищі Писарівка Харківської області, відбулись тактико-спеціальні навчання територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади системи МВС, в яких взяли участь Національна гвардія України, Національна поліція України та Державна служба з надзвичайних ситуацій.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков зауважив, що за останні роки технічне оснащення  та підготовка особового складу усіх ЦОВВ значно покращилися. 

«Сьогодні у нас другі навчання за другий день. Ми перевіряємо готовність наших підрозділів до взаємодії, коли всі працюють разом в різних небезпечних ситуаціях. Ці навчання - квінтесенція виконаної нашими підрозділами роботи. Нам потрібно бути готовими до взаємодіі в складних умовах і ми відповімо агресору високим ступенем готовності», - розповів Арсен Аваков.

Перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий зазначив, що сценарій навчань заснований на реальних подіях, тому головна мета навчань – взаємодія та координованість, злагодженість підрозділів у надзвичайних ситуаціях. 

«На навчаннях задіяна велика кількість підрозділів і для нас принципово важливе завдання - порозуміння кожного командира, який повинен координувати з іншими підрозділами. Такі навчання ми плануємо проводити і в західній частині України для вдосконалення вмінь особового складу», - розказав перший заступник міністра. 

За легендою навчань  диверсійно - розвідувальна група напала на блок-пост. Командир блок-посту організовав кругову оборону із зосередженням основних зусиль зі сторони нападу диверсантів, а також викликав групу швидкого реагування зі складу окремого загону спеціального призначення «АЗОВ».

Подавлені силами нацгвардійців диверсанти здійснили відхід, під час якого намагалися створити максимальні  незручності українським захисникам. Вони здійснили  підпал, внаслідок якого виникла лісова пожежа, яка поширилась на площу біля 5 гектарів.

Спільними зусиллями вогнеборців із залученням авіації ДСНС надзвичайна подія була ліквідована. 

Під час навчань рятувальники також відпрацювали можливий сценарій ліквідації аварії з витоком хімічно небезпечної речовини із залученням броньованої розвідувально-дозорної машини, піротехнічних розрахунків,  спеціальної машини радіаційної та хімічної розвідки і спеціальних аварійно-рятувальних автомобілів.

Здійснивши диверсію на аміакопроводі противник намагався втекти від переслідування групи швидкого реагування спецпідрозділу «АЗОВ», але був знищений.

Схожі матеріали
Діяльність