Контраст
Шрифт

Андрій Крищенко: «З початку року поліцейські столиці врятували 26 громадян на воді»

clock
25.06.2021 13:03

Попри профілактичну роботу, яку постійно проводять правоохоронці та рятувальники, щорічна статистика свідчить про те, що громадяни все ж нехтують елементарними правилами поведінки на воді. При цьому найчастіше причиною трагедії є купання в стані алкогольного сп’яніння. 

Аби попередити факти утоплень, поліцейські разом із рятувальниками проводять рейди у місцях відпочинку громадян поблизу водойм. Особливу увагу під час таких заходів звертають на інформаційну роботу, розповідають про основні правила безпеки, зокрема на необхідність враховувати швидкісні течії та небезпечні зони, а також на те, що купатися можна лише у спеціально відведених місцях. 

Начальник поліції Києва Андрій Крищенко зазначив, що правоохоронці постійно патрулюють акваторію водних територій для запобігання нещасним випадкам: «Щодня працює водна поліція, патрулі несуть службу у місцях відпочинку громадян, а це - акваторія річки Дніпро з його протоками, затоками, зона Канівського водосховища та річки Десенка, що загалом складає близько 120 кілометрів.  Однак, попри всі превентивні заходи, з початку року у Києві на воді загинуло 42 особи, із них 20 осіб, серед яких один неповнолітній – у червні. У той же час поліцейські врятували 26 осіб, які намагалися перепливти Дніпро, але переоцінили свої сили. Більшість із них перебували у стані алкогольного сп’яніння». 

Правоохоронці закликають киян і гостей міста бути свідомими і відповідальними, не вживати алкоголь під час відпочинку, не пірнати у незнайомих зонах, не запливати за буї та ні на хвилину не випускати з поля зору дітей. 

Схожі матеріали
Діяльність