Закупівля тактичних рюкзаків для МВС відбулася прозоро і законно (ФОТО, ВІДЕО)

clock
12.02.2016 17:00

За результатами тендеру, оголошеного в лютому минулого року, найкращими стали пропозиції приватного підприємця з Миколаївщини і ТОВ з Дніпропетровська. Процедура тендеру була прозорою, її результати оприлюднені. Тож інформація, оприлюднена низкою ЗМІ, є недостовірною і має на меті дискредитацію МВС.

Відповідно до вимог законодавства та виходячи з потреб Міністерства внутрішніх справ, у лютому минулого року відомством було проведено низку процедур державних закупівель речового майна – 6 тисяч рюкзаків для потреб підрозділів МВС, які залучені до проведення Антитерористичної операції.

До цієї моделі були висунуті найвищі вимоги, які були розроблені на підставі практичного досвіду, пропозицій і побажань працівників підрозділів особливого призначення МВС, які несли службу в зоні АТО.

Згідно з вимогами до рюкзака, його виготовлення було обумовлено із синтетичної вологонепроникної, малошумної тканини (нейлон 1000 Den) захисного кольору, об’ємом 60-80 л. Також передбачалося оснащення рюкзака сучасною підвісною системою для перенесення навантаження, наявністю сітчастої підвісної системи для перенесення загрузки на пояс, модульної системи розміщення додаткових навісних елементів, двох маскувальних чохлів. Рюкзак мав витримувати навантаження не менше 100 кг.

Аби максимального розширити конкуренцію при проведенні цієї процедури закупівлі, до у часті у ній запросили вісім учасників. Вся необхідна інформація, зокрема – і технічні характеристики рюкзаків, 2 лютого була оприлюднена на веб-сайті МВС. Через тиждень участь у переговорній процедурі взяли п'ять учасників, які надали зразки товару.

За результатами проведених переговорів найнижчі ціни запропонували підприємець з м. Вознесенськ Миколаївської області (тисяча рюкзаків за ціною 2 100 грн. за штуку) та ТОВ з м. Дніпропетровськ (2 899 грн. за штуку).

Увесь обсяг інформації стосовно процедури закупівлі рюкзаків Міністерством внутрішніх справ, що передбачений ст. 10 Закону, був оприлюднений на Веб-порталі державних закупівель ((Бюлетень "ВДЗ" N195 (18.02.2015) від 18.02.2015 оголошення за N058371)).

МВС наголошує, що вся діяльність відомства, зокрема – і у сфері державних закупівель є прозорою, конкурентною та ґрунтується на безумовному дотриманні законодавства. Відтак поширена інформація про непрозору діяльність МВС у сфері державних закупівель є викривленням реального стану речей і спрямована на дискредитацію МВС для створення суспільного негативного резонансу.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали