Під Торецьком росіяни атакували евакуаційне авто парамедиків поліції

clock
03.07.2024 15:00

Поліцейські прибули на лінію фронту, щоб забрати жінку з інсультом та її чоловіка.  У цей момент ворожий снаряд потрапив у кабіну авто, поранивши двох парамедиків. На щастя, подружжя залишилося неушкоджене.

Парамедик Руслан Губанов, відомий на прізвисько «Каспер», згадує: «Спалах, ударна хвиля, шквал осколків. Нам пощастило, що в нашій броньованій машині не заклинило двері – інакше ми б згоріли».

Зараз у нього та його напарника Олександра Шеховцова фактично другий день народження.

Атака сталася в селищі Північне, менш ніж за кілометр від передової. Реакція поліцейських на вибух була миттєвою: поранені та оглушені, вони вибралися з палаючого авто й надали собі першу медичну допомогу. Потім, ховаючись від російських дронів, вони пішки залишили зону обстрілів, де їх підібрали військові. Цивільне подружжя, яке ворог не дав евакуювати, змогло покинути авто та повернутися до свого підвалу в приватному будинку, де тривалий час ховалися від російських обстрілів.

Обидва парамедики зараз проходять лікування від численних осколкових поранень та контузії. Шоломи та бронежилети врятували їх від непоправного, затримавши уламки. Руслан ледь не втратив руку й був доставлений до Дніпра, поліцейського чекають численні операції.

З початку повномасштабного вторгнення "Каспер" врятував понад 160 людей, включно із шестимісячним немовлям. Разом з Олександром вони прагнуть якнайскоріше повернутись до служби. Бажаємо хлопцям швидкого одужання!

Нагадаємо, що в Торецькій громаді триває евакуація жителів. Уже евакуйовано 711 осіб.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали