Якісна робота правоохоронців стала запорукою безпеки вірян – Сергій Яровий (ФОТО, ВІДЕО)

clock
29.07.2016 09:48

Усі правоохоронні органи виконали величезну роботу як з підготовки та взаємодії, так і з координації роботи усіх без винятку підрозділів.

За даними Національної поліції України, з регіонів України до Києва для участі у ході прибули близько 10 тисяч осіб. Їх супроводжували більше 40 екіпажів підрозділів безпеки дорожнього руху та патрульної поліції. Близько 300 поліцейських прибули з прочанами та забезпечували їхню безпеку в усіх місцях перебування. Загалом, протягом 27 та 28 липня більше 4,5 тисяч правоохоронців щодня забезпечували правопорядок під час хресної ходи у столиці.

Про це сьогодні, під час відеоселекторної наради під керівництвом заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Ярового прозвітували керівники підрозділів Нацполіції та Нацгвардії.

За словами заступника глави Національної поліції України – керівника патрульної поліції Олександра Фацевича, під час ходи особовий склад територіальних органів поліції проходив щодня по кілька десятків кілометрів разом з вірянами. Через ймовірність провокацій з боку різних сил і окремих політиків правоохоронці були змушені вдатися до безпрецедентних заходів безпеки.

«Завдяки злагодженій роботі всіх правоохоронців нам вдалося максимально забезпечити правопорядок під час хресної ходи та уникнути серйозних провокацій. По Києву в органи поліції були доправлені дев'ять осіб, які мали явно провокаційні наміри. Правоохоронці провели із ними профілактичну бесіду та згодом відпустили», – додав Олександр Фацевич.

Заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий підкреслив, що всіма підрозділами МВС, а також СБУ та прокуратури була виконана величезна робота як з підготовки та взаємодії, так і з координації роботи всіх без винятку підрозділів.

«Особовий склад впорався із поставленими завданнями. Звісно, траплялися помилки. Однак, ми повинні розуміти, якими чином будемо використовувати цей досвід наступного разу», – зауважив Сергій Яровий.

Він додав, що попри труднощі, які виникали під час хресної ходи, підрозділи продемонстрували злагодженість та вміння приймати правильні рішення у непростих ситуаціях.

«Я хочу висловити подяку усім, хто брав у цьому участь», – сказав Сергій Яровий, додавши, що всі причетні до цієї роботи правоохоронці мають бути гідно заохочені.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали