«Добровольчі батальйони МВС та Нацгвардії - найбільш боєздатні військові підрозділи», - глава МВС (ВІДЕО)

clock
14.04.2016 18:13

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час участі у ІХ Київському Безпековому Форумі, який проходить цими днями у столиці.

"Дуже важливим елементом Національної гвардії та спеціальних підрозділів МВС у цій дивній гібридній війні є добровольці. Ми називаємо їх добровольчі батальйони, але насправді це регулярні підрозділи правоохоронної системи. Це ті хлопці,  які прийняли бій проти агресора із перших днів війни, коли Збройні сили України не були готові ані психологічно, ані ментально воювати. Це були перші та найважчі тижні, коли на авансцену вийшли добровольці. Ті, хто прийшли, нічого не вміли, але мали велике бажання та почуття обов’язку і тоді закрили собою Україну", - зазначив міністр МВС.

За словами Арсена Авакова, за два роки добровольчі батальйони МВС та Нацгвардії – стали одними із найбільш дисциплінованих та боєздатних військових підрозділів.  Це  більше 30 батальйонів, які показали новий зразок супротиву.

«Поки іде війна і поки іде перехідна функція - ці спеціальні підрозділи у силах МВС будуть існувати», - додав очільник міністерства.

Арсен Аваков підкреслив, що частина добровольців "є запасом" для інших цивільних органів і нової поліції. "Коли ми відкриваємо нову поліцію і у ній 15% тих, хто пройшов війну, хто пройшов АТО - цим людям вірять. Тепер дуже важливо втримати планку та розвиватися у потрібному напрямку", - наголосив Арсен Аваков.  

 

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали