У закладах освіти системи МВС відбулися випуски інспекторів «Служби освітньої безпеки»

clock
22.07.2024 20:00

Офіцери СОБ завершили спеціалізоване навчання та працюватимуть у школах вже з нового навчального року. Проєкт зі створення безпечного середовища у закладах середньої освіти до кінця року охопить до 2000 тисяч шкіл України.

Днями у Національній Академії внутрішніх справ, Донецькому, Львівському, Дніпропетровському, Харківському, Одеському державному університетах внутрішніх справ відбулись випуски першого набору офіцерів СОБ, який проводився з-поміж поліцейських.

Більшість з тих, хто взяв участь у конкурсі - жінки. Поліцейські здобули ключові навички, необхідні для забезпечення належного рівня безпеки в школах.

Начальниця Управління організації служби освітньої безпеки Надія Ситник зазначає, що під час навчання поліцейські вивчили теорію та відпрацювали її на практиці:

«Особлива увага приділяється вивченню вікових особливостей психологічного та фізичного розвитку дітей шкільного віку, принципам інклюзивної освіти, методикам ефективної комунікації. Офіцери СОБ зʼявляться у школах вже у серпні та виконуватимуть три основні функції: правоохоронну, наставницьку та просвітницьку».

Поліцейські служби освітньої безпеки слідкуватимуть за безпекою учасників освітнього процесу, комунікуватимуть з екстреними службами, припинятимуть правопорушення та контролюватимуть перепускний режим. Також вони спілкуватимуться з учнями щодо запобігання вживання алкоголю, тютюнових виробів та наркотиків, попередження булінгу, кібергігієни.

Роль офіцерів СОБ не обмежиться лише правоохоронною функцією. Вони будуть наставниками, які мотивуватимуть дітей до активної життєвої позиції, навчатимуть шкільні громади як діяти у разі небезпеки.

А також офіцер СОБ сприятиме національно-патріотичному вихованню української молоді. У разі надзвичайної ситуації чи загрози, офіцери СОБ забезпечать евакуацію усіх учасників освітнього процесу.

Другий етап набору офіцерів до Служби освітньої безпеки проводився серед цивільних осіб. Наразі претенденти на посади офіцерів СОБ проходять етапи відбору для служби в Національній поліції – тестування знань законодавства, медичне обстеження, перевірку рівня фізичної підготовки, співбесіду.

Національна поліція України 

Схожі матеріали