Українські та американські експерти впровадять сучасну систему спостереження морських кордонів

clock
02.08.2016 08:13

В Одесі відбулась зустріч представників Держприкордонслужби, ВМС ЗС України, групи інженерів Тихоокеанського центру повітряної і морської охорони США та представників Шостого флоту США. Захід відбувся в межах Державної цільової правоохоронної програми «Облаштування та реконструкція державного кордону» на період до 2020 року.

Учасники розглянули питання щодо розбудови державної інформаційної системи висвітлення надводної обстановки. Створення сучасного комплексу спостереження за зовнішньою межею українських територіальних вод відбуватиметься базі відомчих систем Держприкордонслужби та ВМС ЗС України.

Технічні фахівці Держприкордонслужби, ВМС ЗС України та інженери США проаналізували питання нарощування технічної складової. Зокрема, комплексного застосування РЛС та мультиспектральних камер, а також системи передачі даних всіх об’єктів, залучених до контролю за надводною обстановкою в Чорному морі.

За результатами зустрічі було визначено робочу групу, яка наразі розпочала обстеження берегових постів технічного спостереження Держприкордонслужби та інших об’єктів.

Прес-служба ДПС України

Схожі матеріали