Українські експерти отримали від поліції Німеччини сучасне обладнання (ФОТО)

clock
09.03.2017 15:56

Передали обладнання для проведення молекулярно-генетичних досліджень Державному науково-дослідному експертно-криміналістичному центру МВС України представники Федерального відомства кримінальної поліції Німеччини Міхаель Райлінг і Олександра Олексюк.

 

Цій події передували тривалі переговори, під час яких неодноразово підкреслювалася нагальна необхідність у придбанні сучасного обладнання для Експертної служби МВС України, яка здійснює не лише судово-експертне супроводження розслідування тяжких злочинів проти особи у межах кримінальних проваджень, а й виконує складну роботу з ідентифікації невпізнаних воїнів, які загинули під час антитерористичної операції на сході України.

Отож відтепер українські експерти «озброєні» високотехнологічним новітнім обладнанням. Це – УФ-бокс для дезінфекції, спеціальний стіл для робочої станції ДНК та лабораторна морозильна камера з можливістю заморозки до наднизьких температур.

Після урочистого підписання відповідних документів гості з Німеччини мали можливість ознайомитися з діяльністю лабораторії біологічних досліджень ДНДЕКЦ МВС України, умовами та напрямами роботи експертів-біологів.

Іноземні колеги відзначили високий професійний рівень українських експертів та висловили сподівання на подальшу співпрацю.

Прес-служба ДНДЕКЦ МВС України

 

 

Схожі матеріали