У Заводському районі затримано чоловіків, які "спеціалізувались" на крадіжках з автомобілів (ВІДЕО)

clock
08.01.2016 17:16

Працівники кримінальної поліції затримали двох зловмисників, які обґрунтовано підозрюються у причетності до скоєння майнових злочинів. Розпочаті кримінальні провадження, чоловікам загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Майже щоденно до поліції надходять заяви від автовласників про здійснення крадіжок майна з їх транспортних засобів. Зловмисники, вибиваючи скло в дверцятах автомобілів як вітчизняного, так і іноземного виробництва, таким чином, отримували доступ до салону та викрадали все цінне, й на що вистачало часу - акумулятори, магнітоли, відеореєстратори, гроші тощо.

Зловмисники були затримані майже на "гарячому" оперуповноваженими кримінальної поліції Головного управління Національної поліції в Миколаївській області та сектору кримінальної поліції Заводського району.

"Трофеєм" крадіїв став відеореєстратор, який вони поцупили з автомобілю «Chevrolet» 30-річного місцевого мешканця. Транспортний засіб був припаркований біля під’їзду будинку, в якому мешкає автовласник. Чоловік, сподіваючись на автосигналізацію, зазвичай залишав автомашину на ніч без охорони, а того ранку, почувши, що спрацювала тривожна сирена, швиденько вискочив надвір, але застав лише розбите бокове скло й зникнення відеореєстратора.

25-річні крадії раніше вже потрапляли у поле зору правоохоронців за скоєння злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків та крадіжок, а один з двійці вже встиг побувати у місцях позбавлення волі, обидва мають залежність від наркотиків.

Зазвичай зловмисники діяли в темний час доби. Вони підбирали автомобілі, що були залишені без нагляду біля під’їздів багатоповерхівок та у неосвітлених місцях. Один з учасників кримінального дуету спостерігав за ситуацією навкруги, а інший у цей час зламував замки дверцят або розбивав скло, проникав до салонів й викрадав речі.

Правоохоронцями вже доведена причетність затриманих до скоєння чотирьох фактів крадіжок майна громадян з автотранспорту на території Заводського району, перевіряється їх причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Слідчим відділенням Заводського відділу поліції ГУНП в Миколаївській області розпочаті кримінальні провадження за ознаками ч.2 ст.185 КК України «Крадіжка». Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п’яти років.

Шановні автовласники!

Залишайте автомобілі тільки на стоянках, що знаходяться під охороною, обладнайте автомашину системою сигналізації та вмикайте її, якщо відлучаєтеся навіть на декілька хвилин. Завжди забирайте із салону всі речі, які можуть привернути увагу крадія та спровокувати його на злочин.

Заводський відділ поліції ГУНП

в Миколаївській області

Схожі матеріали