У МВС обговорили зміни до наказу про реєстрацію та обіг зброї (ФОТО)

clock
10.06.2016 12:16

Представники громадських організацій ініціювали громадське обговорення змін до наказу Міністерства внутрішніх справ України № 662 від 21.08.98 щодо реєстрації та обігу зброї.

До Громадської ради МВС України надійшли звернення від трьох громадських організацій із проханням розпочати обговорення змін до наказу МВС № 622 «Про затвердження Інструкції про порядок виготовлення, придбання, зберігання, обліку, перевезення та використання вогнепальної, травматичної, холодної зброї, пристроїв вітчизняного виробництва для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, та патронів до них, а також боєприпасів до зброї, основних частин зброї та вибухових матеріалів».

«Наказ про реєстрацію зброї, боєприпасів застарілий. Він потребує змін і доопрацювання відповідно до потреб часу й суспільства. Відтак, громадськість має висловити свою думку щодо його вдосконалення», – зазначив голова Громадської ради при МВС Володимир Мартиненко.

Під час обговорення, що відбулося 9 червня, представники МВС та громадських організацій озвучили свої пропозиції щодо поправок до наказу. Зокрема йшлося про введення єдиного електронного реєстру обігу зброї та про усунення обмежень щодо терміну дозволу на використання зброї.

Протягом наступних 15 днів усі охочі можуть долучатися до обговорення. Всі пропозиції будуть розміщені на сайті МВС у розділі «Громадські обговорення»  (ЗАВАНТАЖИТИ) . Узагальнені поправки будуть подані на розгляд до Міністерства внутрішніх справ України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали