У Києві на хабарі затримано працівника відділу Державної екологічної інспекції міста (ФОТО)

clock
27.01.2016 11:30

Працівники Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції, військової прокуратури та СБУ затримали чиновника в офісі підприємця. За не притягнення бізнесмена до відповідальності він вимагав 8 тисяч хабара.

До працівників УЗЕ ГУНП України в місті Києві звернувся підприємець та повідомив, що посадовець за не притягнення його до адміністративної відповідальності та не нарахування штрафних санкцій вимагає "благодійний внесок".

Під час проведення слідчо-оперативних заходів правоохоронці затримали головного інспектора відділу Державної екологічної інспекції міста Києва в офісі підприємця.

Посадовець отримав 8 тисяч гривень неправомірної вигоди, які у нього вилучили правоохоронці.

Військовою прокуратурою Центрального регіону відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання зловмиснику міри запобіжного заходу.

За дане кримінальне правопорушення посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

Департамент захисту економіки
Національної поліції України
dze@police.gov.ua
тел. довіри 098-103-96-59

Схожі матеріали