У Харкові розпочались навчання для співробітників кіберполіції (ФОТО)

clock
04.10.2016 13:52

30 співробітників Національної поліції протягом двох тижнів проходитимуть курс підвищення кваліфікації в стінах Харківського Національного університету внутрішніх справ. Сприяння в реалізації проекту надає ОБСЄ.

Офіційне відкриття навчання у виші відвідали заступник начальника Департаменту кіберполіції України Віталій Чубаєвський, посол, координатор проектів ОБСЄ в Україні Вайдотас Верба, національний спеціаліст проектів Надія Хван та ректор університету Валерій Сокуренко.

У рамках заходу присутнім презентували програму курсів. Вона включатиме 98 навчальних годин технічних та загальних дисциплін. По закінченні навчання слухачі складатимуть іспит та отримають відповідний сертифікат.

«До дисциплін, які вивчатимуть слухачі, додано заняття з основ прав людини і толерантності – саме тих цінностей, які пропагує Європа, і які підтримуємо ми. Рух до демократичної, проєвропейської країни розпочатий. Нам у цьому допомагають і ОБСЄ, й інші європейські організації, і ми їм за це дуже вдячні. Але наполегливо працювати та створювати своє майбутнє ми повинні самі», – зауважив ректор.

За допомогою європейських партнерів вдалось облаштувати комп’ютерні класи для проведення занять з працівниками кіберполіції. До навчального процесу залучені не тільки викладачі університету, але й фахівці ICІTAP, банківської сфери та ІТ-структур.

«Коли ми радилися, в якому навчальному закладі проводити перепідготовку кіберполіцейських, то безальтернативно проголосували за Харківський національний університет внутрішніх справ, тому що тут потужна база. Той рівень знань, що отримали працівники, які пройшли тут першу початкову підготовку, нас цілком задовольняє», – наголосив Віталій Чубаєвський.

Вайдотас Верба, в свою чергу підкреслив, що нещодавно було виділено 300 тисяч євро на перепідготовку працівників поліції. Це один із найбільших бюджетів організації.

«Від вас сьогодні очікують, що українська поліція перейшла на новий якісний рівень, і ми дуже задоволені тим, що стали частиною цього процесу. Сьогодні велику зацікавленість до реформ в Україні виявляє Велика Британія, яка готова допомагати не тільки на ідеологічному рівні, але й фінансово. Якщо результати будуть реальними, то ця підтримка лише зростатиме»,– повідомив посол.

Відділ зв’язків з громадськістю 

Харківського національного університету внутрішніх справ України

Схожі матеріали