Контраст
Шрифт

У 2016 році МВС очікує низка реформ – Арсен Аваков (ФОТО, ВІДЕО)

clock
08.02.2016 22:02

Зміни торкнуться Державної служби з надзвичайних ситуацій, кількох підрозділів поліції тощо. Про це глава МВС заявив в ефірі програми «Свобода слова».

За словами Арсена Авакова, на 2016 рік прописано низку завдань, які можна виконати в цьому році. Зокрема, в цій програмі передбачено вирішення фінансових і законодавчих питань, щоб кожен бажаючий громадянин міг оформити новий паспорт у формі ID-картки. І такий паспорт буде у кожного громадянина упродовж чотирьох років.

Глава МВС України зазначив, що у 2016 році розпочнеться реформа ще однієї галузі – служби з надзвичайних ситуацій. Що стосується поліції, то в поточному році завершиться атестація всіх поліцейських, а у 29 містах України з’являться нові патрульні поліцейські. Крім того, з’явиться оновлений інститут дільничних, завершиться реформа кіберполіції, а з доріг обласного значення і з центрів зникне ДАІ.

«І це дуже важливо, щоб кожен міг подивитися просту річ: хто відповідає за конкретний пункт. «Ти подав законопроект?» – «Так.» – «Ви проголосували за законопроект?» – «Ні». Це – взаємна відповідальність, яка може коаліцію згуртувати», – підкреслив Арсен Аваков.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність