Потрібно не лише боротися з корупцією, але й запобігати її виникненню – Ека Згуладзе (ВІДЕО)

clock
13.02.2016 11:35

Перший заступник глави МВС розповіла в ефірі програми «Політклуб» про плани щодо відомчих реформ та боротьби з корупцією.

За словами Еки Згуладзе, люди хочуть, аби реформи відображалися на них, на їхньому житті, а також на рівні безпеки і протидії корупції. Проте досягнути успіху в реформах можна буде лише за умови об’єднання зусиль всіх відомств, відповідальних за подолання корупції.  

Перший заступник глави МВС зазначила, що в тому разі, якщо не вдасться інтегрувати в діяльність відомства політичні та економічні принципи, які сьогодні рухають Україну, то реформи залишаться лише «фасадними». Саме тому у 2016 році у МВС планують об’єднати всі реформи під кутом децентралізації повноважень і дерегуляції всередині відомства.

«Коли віддаєш і компетенцію, і регуляцію, і можливість працювати – це очищує відомство, дає можливість оптимізувати ресурси», – зазначила Ека Згуладзе.

Крім того, оптимізацію ресурсів і значну економію коштів дало впровадження електронних закупівель.

За словами Еки Згуладзе, у цьому році у МВС планують почати з Державної служби надзвичайних ситуацій, передавши повноваження пожежної інспекції страховим компаніям.

«Ми сподіваємося, що позбудемося корупції всередині не лише своєї системи, але й будемо стимулювати такий важливий сектор, як страховий сектор», – підкреслила вона.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали