Контраст
Шрифт

Поліція виходить на вулиці маленьких міст і сіл – Арсен Аваков (ФОТО, ІНФОГРАФІКА)

clock
04.02.2016 08:32

Значна кількість поліцейських вийде з кабінетів на вулиці у всіх 430-ти малих і середніх містах, 880-ти селах і 28 тисячах селищ України, в яких проживає половина населення країни. Про це повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За словами глави МВС, поліцейські наряди будуть за 15-20 хвилин від кожного, кому потрібна допомога, незалежно від того, буде це місто або невелике селище. Завдяки оснащенню сучасною технікою, в онлайн-режимі з черговою частиною та інтерактивною картою всієї області поліцейські в рамках нової системи реагування стануть доступнішими та ефективнішими.

"У них три завдання: громадська безпека і захист кожного жителя, партнерство з громадськістю за принципом «Community Policing» і системна профілактична робота", – підкреслив Арсен Аваков.

За його словами, результати експерименту на основі моделі, розробленої на базі Самбірського відділу поліції, засвідчили, що кількість звернень до поліції в експериментальних дільницях зросла на 40-50 відсотків.

"Люди бачили результат і вірили, що отримають допомогу. Тому в найближчі дні ми починаємо впровадження нового принципу організації роботи районних відділів і відділень поліції відразу в трьох областях: Київській, Харківській та Львівській", – повідомив Арсен Аваков.

Він зазначив, що в Київській області на патрулювання малих міст і сіл вийшли 83 нові групи в 11 територіальних відділах обласної поліції. Далі поліцейські вийдуть з кабінетів на вулиці у всіх 430-ти малих і середніх містах, 880-ти селах і 28 тисячах селищ України, в яких проживає 24 мільйони громадян.

"За нашими розрахунками, всього буде сформовано 1476 груп швидкого реагування, в яких будуть задіяні 12 тисяч підготовлених поліцейських, навчених і здатних надати кваліфіковану допомогу", – зазначив Арсен Аваков..

Нагадаємо, що 3 лютого у м. Біла Церква розпочали свою роботу групи реагування патрульної поліції (ГРПП).

 

 

 

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали
Діяльність