Поліція відкрила шість кримінальних проваджень за час голосування

clock
17.07.2016 15:03

Одне з кримінальних проваджень відкрите за підкуп виборців, ще одне – за незаконне використання виборчого бюлетеня. Крім того, у Херсонській області відкриті три кримінальні провадження за неправдиве повідомлення про загрозу вибуху, а також одне в Луганській області – за підробку документів. Усього поліція отримала понад 100 повідомлень.

Станом на 17:00 до поліції надійшло 101 повідомлення про порушення, пов’язані з виборчим процесом, з них 96 – після відкриття виборчих дільниць.

Найбільше повідомлень зафіксовано у Чернігівській області – 34. У Луганській області до поліції надійшло 26 повідомлень про порушення під час виборів, у Херсонській – 20, у Полтавській – 10, на Волині – 5, на Дніпропетровщині та Івано-Франківщині областях – по 3 повідомлення.

За результатами перевірки повідомлень, що надходили до поліції, правоохоронці Полтавщини відкрили два кримінальних провадження. Одне з них – за ч. 2 ст. 158-1 (Незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз), ще одне – за ч. 2 ст. 160 (Підкуп виборців) Кримінального кодексу України.

Крім того, поліція відкрила чотири кримінальні провадження. Три з них – на Херсонщині за ст. 259 (Завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Ще одне провадження відкрите правоохоронцями Луганщини за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України.

Департамент комунікації

Національної поліції України

Схожі матеріали