Контраст
Шрифт

Погрози на адресу Нідерландів від “бійців “Азова” є провокацією – заява (ФОТО, ВІДЕО)

clock
19.01.2016 11:28

Про це йшлося сьогодні, 19 січня, під час зустрічі міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, народного депутата України і першого командира полку НГУ "Азов" Андрія Білецького з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в України Кейсом Кломпенхаувером.

Українська сторона спростувала причетність бійців полку Національної гвардії України "Азов" до інформації щодо погроз на адресу громадян Королівства Нідерланди.

Народний депутат України Андрій Білецький зазначив, що запис звернення начебто від імені бійців полку є "виставою" і фейком, зробленим надзвичайно неякісно. Озброєння і обмундирування "бійців" не відповідають встановленим зразкам і є бутафорською імітацією.

"Безумовно, образливо для бійців, що їх використовують в такому світлі для російської пропаганди в Європі", – підкреслив Андрій Білецький.

Також свою причетність до нього заперечили і самі бійці полку, розповсюдивши відповідну відеозаяву.

За словами директора Департаменту комунікації МВС України Артема Шевченка, це відеозвернення від імені начебто "бійців полку "Азов" є провокацією, спрямованою на збурення антиукраїнських настроїв закордоном. Глава МВС України Арсен Аваков та народний депутат України Андрій Білецький на зустрічі з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Нідерланди в України Кейсом Кломпенхаувером категорично заперечили причетність бійців полку НГУ "Азов" до цього "звернення".

Оскільки у квітні 2016 року у Нідерландах відбудеться референдум з приводу того, чи схвалювати Асоціацію України з ЄС, ці інформаційні провокації є неодмінною складовою потужної гібридної війни РФ проти України, яка у даному разі скерована на формування у голландців хибного уявлення про Україну і бійців-добровольців.

Наразі оперативники Департаменту кіберполіції Національної поліції України перевіряють обставини появи провокаційного відео. За попередніми результатами цієї перевірки, розповсюдження ролика здійснювалося з території Російської Федерації з допомогою облікових записів, створених за дуже короткий час до появи самого відео. Зараз українські правоохоронці звернулися до кількох міжнародних компаній, зокрема – Google, по необхідну інформацію.

Департамент комунікації МВС України

 

Схожі матеріали
Діяльність