Як обміняти перше 2-річне посвідчення водія

clock
03.07.2024 13:45

Обміняти посвідчення водія можна не раніше закінчення його строку дії. 

Перший крок для обміну документу — це взяти талон на послугу через е-запис або в терміналі у сервісному центрі МВС. Далі потрібно прийти до сервісного центру МВС на визначений час з такими документами: 

  • паспорт з відміткою про реєстрацію місця проживання (або ID-картка та витяг про місце проживання);
  • довідка про реєстраційний номер облікової картки платника податків;
  • посвідчення водія, що підлягає обміну;
  • медична довідка (на час дії воєнного стану не обов’язкова).

Паспорт громадянина України у вигляді ID-картки, витяг про місце проживання та довідку про реєстраційний номер облікової картки платника податків можна пред’явити адміністратору сервісного центру МВС у застосунку Дія. 

Якщо перше посвідчення водія має лише електронну версію без друку на пластиковому бланку, власник посвідчення пред’являє адміністратору сервісного центру е-посвідчення з Дії.   

Отримати готове посвідчення водія можна у день звернення до сервісного центру МВС. 

Обміняти посвідчення водія можна також онлайн у Кабінеті водія або у застосунку Дія. Через онлайн-сервіси можна замовити доставку документа у відділення Укрпошти чи кур’єром на будь-яку зручну адресу або ж забрати у сервісному центрі МВС. Посвідчення водія може отримати лише власник. Заявка розглядається протягом трьох днів, окремо надаються логістичні послуги. 

Орієнтовна вартість — 572 грн за бланк посвідчення та адмінпослуги сервісного центру МВС, 294 грн за логістичні витрати, може бути також нарахована комісія банку.

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію читайте на сайті

Головний сервісний центр МВС України

 

Схожі матеріали