Півсотні ветеранів-інвалідів АТО отримають роботу у Національній поліції (ФОТО, ВІДЕО)

clock
16.01.2016 12:31

В Департаменті протидії наркозлочинності для ветеранів та інвалідів АТО створено 30 посад, ще 20 - буде надано Головним управлінням Національної поліції України в місті Києві.

Про це сьогодні, 16 січня, під час брифінгу у МВС України повідомив начальник Департаменту протидії наркозлочинності Ілля Кива. Він також представив двох ветеранів-інвалідів АТО – претендентів на посади у Нацполіції.

Підтримуючи політику Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова щодо необхідності сприяння ветеранів-інвалідів АТО, Департамент протидії наркозлочинності Нацполіції України вирішив виступити з ініціативою створити для наших захисників вітчизни нові робочі місця.

Особливу увагу буде приділено саме тим, хто отримав у бойових діях поранення і внаслідок цього частково втратив працездатність. Тож, Олександр Зозуляк та Олексій Замірко, які були поранені під час бойових дій на сході України, можуть бути працевлаштовані за цією програмою.

38-річний старший лейтенант Олександр Зозуляк 5 місяців ніс службу в зоні проведення АТО на посаді командира взводу мінометної батареї 128-ї бригади ЗСУ. В армію прийшов за мобілізацією. При захисті опорного пункту Олександр отримав тяжку травму. У результаті військовий втратив ліву руку, у нього також травмована нога.

25-річний Олексій Замірко родом з Вінницької області. Під час виконання бойового завдання в районі Донецького аеропорту на автомобілі натрапив на міну та  отримав важке  поранення. У результаті чого втратив обидві ноги.

Ілля Кива зазначив, що для реалізації задуманого в апараті Департаменту протидії наркозлочинності створено 10 посад державних службовців. По 2 посади держслужбовців створено у кожному територіальному управлінні. Таким чином, в регіонах передбачено 20 посад, пов’язаних із здійсненням аналітики наркозлочинності та профілактики злочинів і наркоманії.

«Ми хочемо, щоб наша ініціатива стала прикладом для інших служб та підрозділів МВС і Національної поліції України Це люди, які пройшли випробування на мужність, які захищали нашу країну. Вони віддавали свої життя та здоров’я на Сході - наш обов'язок допомогти їм жити на мирній території», - наголосив очільник Департаменту протидії наркозлочинності.

 

Департамент комунікації Національної поліції України

Схожі матеріали