Контраст
Шрифт

Нацгвардія на 100% забезпечена автомобільною та бронетанковою технікою в зоні АТО (ФОТО)

clock
18.01.2016 13:01

 

Про це заявив під час прес-брифінгу в Українському кризовому медіа центрі підполковник Роман Топчій, начальник служби безпеки дорожнього руху НГУ.

За словами Романа Топчія, сьогодні пріоритетом для Національної гвардії України є забезпечення озброєнням і військовою технікою. Протягом 2015 року у цій сфері були суттєві досягнення, що дозволило укомплектувати підрозділи НГУ автомобільною та бронетанковою технікою практично на 100%.

Наразі НГУ укомплектована автомобільною технікою на 85%, а бронетанковою технікою – на 50%.

У 2015 році фінансування на рівні близько двох мільярдів гривень дало змогу закупити ряд сучасних зразків як озброєння, так і автомобільного майна. Зокрема, було придбано 270 одиниць техніки, серед якої автомобільного майна майже на 700 мільйонів гривень. На три мільйони гривень придбано парково-гаражне обладнання для Нацгвардії.

«У 2016 році планується закупити понад 150 одиниць техніки, включаючи спеціальні засоби, призначені для ремонту й евакуації пошкодженої техніки з поля бою, мультиліфти, пункти обігріву особового складу», – повідомив Роман Топчій.

Також у поточному році буде придбано близько 20 одиниць броньованої техніки типу БТР. Крім того, триває модернізація і вдосконалення вже наявної техніки. Зараз іде активна робота щодо модернізації 40 одиниць бронеавтомобілів БТР-70 за рахунок встановлення нових потужних двигунів і систем зв’язку.

Прес-служба НГУ

Схожі матеріали
Діяльність